Articsóka – A kesernyés egészség

Articsóka - a keserű egészség

Az articsóka a napraforgófélék családjába tartozik, és főként a mediterrán térség mérsékelten meleg éghajlatán termesztik, ehető virágfejei miatt. Az articsóka szíve értékes tápanyagainak köszönhetően kedvelt alapanyag a gasztronómiában.
A benne található bioaktív keserű anyagok finom fanyar, kellemesen keserű ízt adnak a belőle készített fogásoknak.

A zöldségeket még az ókori Rómában is könnyen emészthető, házi gyógymódként értékelték, bár csak a gazdag polgárok számára álltak rendelkezésre. Az articsóka gyakran szerepelt az étlapon a hírhedt evés-ivás során.

Nálunk az articsóka - akár olajban, akár frissen tálalva - serkentő keserű anyagai miatt az egészséges konyha nélkülözhetetlen részévé vált. Az alacsony kalóriatartalma miatt gyakran megtalálható tésztaételekben, salátákban vagy rizottókban.

Természetes articsóka és kurkuma kivonatok

A zsírban gazdag étrend, az alkoholfogyasztás vagy a mozgáshiány megterhelheti máj-epehólyag rendszerünket. Az egészséges emésztés szempontjából fontos a kiegyensúlyozott étrend, amely elegendő tápanyaghoz juttatja szervezetünket.

Az articsóka nagy hagyományokkal rendelkező mediterrán növény. Nagyon megbecsült zöldség, értékes tápanyagokat tartalmaz, ami mindennapjaink egyik felkapott témája közé tartozik. Íze egyedülálló, enyhén kesernyés, de finomnak jellemezhető.

A kurkuma a gyömbérszerű növények családjába tartozik és jellemzően Ázsiában, Kínában és Indiában őshonos. Ott már közel 5000 éve ismert, főként gyökérzetét használjuk, mely gyógynövényként és fűszerként is felhasználásra kerülhet. Indiában és a Dél-Kelet Ázsia egyes részein a kurkumát, mint szent növényt tisztelik, de a hagyományos kínai gyógyászatnak is szerves eleme. Németországban a kurkuma alapvetően fűszernövényként kerül felhasználásra, így pl.: alkotóeleme a worchester szósznak, a mustárnak, a currypornak. A kurkuma az ételeknek nemcsak egy sajátos csípős ízt kölcsönöz, de egy jellegzetes sárga színt is. Ezért az antioxidatív kurkumin a felelős, amely a növényt a baktériumoktól vagy más kórokozóktól, de akár az őt elpusztítani akaró kártevőktől is megvédi. A kurkuma magas tápanyagtartalmú. Gazdag fehérjékben, ásványi anyagokban, vitaminokban és nagy mennyiségben biztosítja az emésztést serkentő ballasztanyagokat.

Az olívaolajat széles körben használják az egészséges főzéshez. A Doppelherz kapszuláiban lévő olívaolaj természetes és hidegen sajtolt. Egyszeresen telítetlen omega-9 zsírsavakat tartalmaz.

A Doppelherz kapszulái természetes articsóka és kurkuma kivonatokat, valamint értékes olívaolajat tartalmaznak.

Doppelherz aktív Articsóka+olíva olaj+kurkuma étrend-kiegészítő kapszula 30 db

  • 220 mg articsóka kivonat
  • 250 mg omega-9 zsírsav az olívaolajból
  • 28 mg kurkuma kivonat

Korábbi cikkünkben az Omega-3-ról írtunk, olvassa el ezt is! További különleges immunerősítőkről itt olvashat!

További Doppelherz termékeinkről információ a www.pharmacy-technology.hu oldalon.

Bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!