Doppelherz aktív Folsav 800 DEPOT

2 398 Ft

+B1 + B6 + B12 + C + E

Étrend-kiegészítő tabletta: 60 db

Gluténmentes

Klímasemleges

  • A folsav hozzájárul a normál sejtosztódáshoz és a vérképzéshez
  • C, B6 és B12-vitaminnal az immunrendszer szabályos működésének támogatása érdekében
  • A B1- vitamin hozzájárul a normál szívműködéshez
  • Depot tabletta késleltetett hatóanyagleadással

 

Leírás

Termékinformációk:

A folsav támogatja a szabályos vérképzést és a homocisztein normál anyagcseréjét, a B1-vitamin pedig hozzájárul a szív optimális működéshez

Az egészség és a jó közérzet szempontjából a megfelelő tápanyagellátás és a rendszeres mozgás egyaránt fontos. Kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén a B6, B12, C és E-vitamin mennyisége, illetve a folsav szintje sem lesz mindig optimális.

A 2008-as németországi Országos Fogyasztási Felmérés eredményei alapján a népesség nagy része nem az ajánlott mennyiségnek megfelelő folsavat fogyaszt. Ez különösen igaz a terhes nők, a szoptató anyukák, a vegetáriánusok és az idős emberek esetében.

A folsav egy olyan létfontosságú vitamin, amit a testünk önállóan képtelen előállítani. Ebből adódóan fontos, hogy rendszeresen és megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe juttassuk a táplálékunkon keresztül. Ezt a vitamint, ha élelmiszerből származik, akkor „folátnak” nevezzük és túlnyomórészt zöldszínű zöldségek leveleiben található meg. (A folát szó a folium szóból ered, melynek jelentése levél.) Az emberi test tulajdonképpen megközelítőleg csupán a felét tudja felvenni az élelmiszerekben található folátoknak. Ezzel ellentétben a tiszta folsav sokkal könnyebben szívódik fel.

A folsav például megtalálható a brokkoliban, a leveles zöldségekben, mint amilyen a rukkola vagy a spenót is, továbbá a hónapos retekben, a spárgában, ezenfelül még a belsőségekben is, például a borjúmájban, vagy akár a teljes kiőrlésű termékekben is.

Egy hasznos kis tipp: Sajnálatos módon az élelmiszereinkben megtalálható folsav gyakorta csupán csak kis mennyiségű folát formájában van jelen. Nagyon hőérzékeny és könnyen oldódik a vízben, ennek pedig az a következménye, hogy részlegesen bomlásnak tud indulni. Ezen élelmiszerek esetében tehát tartózkodjon attól, hogy túlságosan hosszú ideig tárolja vagy főzze őket.

A folsavnak szerepe van a sejtosztódásban. Emellett még közreműködik a normál vérképzésben és az immunrendszer szabályos működésében.

A folsav, a B6-vitamin és a B12-vitamin hozzájárulnak a homocisztein szabályos anyagcseréjéhez.

A B1-vitamin közreműködik a szív normál működésében.

Ezeket a tápanyagokat bölcs dolog a C és az E-vitaminnal kombinálni, mivel hozzájárulnak ahhoz, hogy megvédjék a sejteket az oxidatív stressztől. A C-vitamin ezenfelül még támogatja az immunrendszert is, hogy annak működése a normálisnak megfelelően történhessen.

 

Miben rejlik a DEPOT tabletták előnye?

A vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel való ellátottság kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén gyakorta nem optimális. Bizonyos vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezet csak korlátozottan tud elraktározni. Ezek közé tartoznak a vízben oldódó vitaminok, mint például a C, B1, B2 és B-6 vitaminok.

Ebből következik, hogy például sok, egyszer már bevitt C-vitamin mennyiség újból kiaknázatlanul távozik, azzal a következménnyel, hogy amikor nagyobb megterhelés éri a szervezetet, az már nem áll a rendelkezésére.

A Doppelherz DEPOT tablettái egy speciálisan kifejlesztett gyártási eljárásnak köszönhetően úgy működnek, mint egy „tápanyagraktározó”. Ebből a „tápnyagraktározóból” hosszú órákon keresztül fokozatosan értékes tápanyagok szabadulnak fel, és így visszatartott állapotban a test rendelkezésére állhatnak.

 

Fogyasztási javaslat és összetevők:

Fogyasztási javaslat:

Étkezést követően naponta 1 tablettát bőséges folyadék kíséretében rágás nélkül lenyelni.

Szükség esetén a tablettákat félbe is lehet törni.

Megjegyzés:

Száraz, 25 ºC-nál nem melegebb helyen tárolandó. Gyerekek és a fiatalkorúak számára nem alkalmas.

Összetevők:

Dikalcium-foszfát töltőanyag, mikrokristályos cellulóz töltőanyag, hidroxipropil-metilcellulóz bevonószerként, L-aszkorbinsav, módosított keményítő, DL-alfa-tokoferil-acetát, étkezési zsírsavak elválasztószerként, piridoxin-hidroklorid, talkum elválasztószerként, étkezési zsírsavak magnéziumsói elválasztószerként, tiamin-hidroklorid, vas-oxid és vas-hidroxid színezőanyag, nedvességmegtartó glicerin, pteroilmonoglutaminsav, cianokobalamin

 

Összetétel:

Összetevők Tablettánként % NRV*
Folsav 800 µg 400 %
B1-vitamin 4,2 mg 382 %
B6-vitamin 6 mg 429 %
B12-vitamin 20 µg 800 %
C-vitamin 50 mg 62,5 %
E-vitamin 12 mg alpha-TE 100 %

*Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően

OGYÉI:31594-5/2018

 

A DOPPELHERZ termékekről bővebben minden további tudnivalót megtalálhat a termékspecifikus bemutató oldalon: DOPPELHERZ.HU