Doppelherz aktív B-komplex + Folsav DEPOT

1 807 Ft

Étrend-kiegészítő tabletta: 45 db

  • A B-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer szabályos működéséhez és a normál energia-anyagcseréhez
  • Depot tabletta késleltetett hatóanyagleadással
  • Mind a 8 B-vitamin egy tablettában

 

Cikkszám: 46500 Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Termékinformációk:

Miért szükséges, hogy megfelelő mennyiségű B-vitaminnal lássuk el szervezetünket?

A szervezet teljesítőképességét és jó közérzetét különböző tényezők befolyásolják. A megfelelő testi és lelki állapot eléréséhez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű mozgás és az egészséges táplálkozás. A mindennapok során előforduló kihívások és a stressz rengeteg energiát és erős idegeket kívánnak!

 

A B-komplex vitamin összesen 8 féle vitamint tartalmaz: folsav, B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, pantoténsav, niacin és biotin.

 

Valamennyi B-vitamin kémiai szerkezete eltér és a szervezetben különböző feladatokat látnak el. Ennek ellenére összeillenek, mint a fogaskerekek – működésükben kiegészítik egymást és szorosan összefonódnak.

 

Ahhoz, hogy a vitaminok a szervezetben megfelelően működhessenek, fontos, hogy az összes B-vitamin megfelelő mennyiségben legyen jelen.

Energia és erős idegrendszer

A koenzimek alkotóelemeként a B-vitaminok szerepet játszanak az energiatermelésben.
A biotin, a niacin, a B1, a B2, a B6 és a B12-vitaminok hozzájárulnak a megfelelő anyagcseréhez és támogatják az idegrendszer megfelelő működését.
A pantoténsav a megfelelő szellemi teljesítőképesség elérésében játszik szerepet.

A vérképzés és az immunrendszer támogatása

A B6 és B12-vitaminok hozzájárulnak a vörösvérsejtek normál képződéséhez, melyek fő feladata szervezetünkben az oxigénszállítás.
Ezenkívül fontos szerepet kapnak az immunrendszer megfelelő működtetésében is. A folsav alapvető szerepet tölt be a sejtosztódásban és szintén részt vesz a vérképzés folyamatában.

Homocystein és a szív

A folsav a B6 és B12-vitaminokkal együtt a normál homocisztein szintet tartja fenn. A homocisztein az aminosav anyagcsere mellékterméke, a vérben felhalmozódva az érfal károsodását okozza, beindítva az érelmeszesedést. A B1-vitamin hozzájárul a normál szívműködéshez.

 

Miben rejlik a DEPOT tabletták előnye?

A vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel való ellátottság kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén gyakorta nem optimális. Bizonyos vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezet csak korlátozottan tud elraktározni. Ezek közé tartoznak a vízben oldódó vitaminok, mint például a C, B1, B2 és B-6 vitaminok.

Ebből következik, hogy például sok egyszer már bevitt C-vitamin mennyiség újból kiaknázatlanul távozik, azzal a következménnyel, hogy amikor nagyobb megterhelés éri a szervezetet, az már nem áll a rendelkezésére.

A Doppelherz DEPOT tablettái egy speciálisan kifejlesztett gyártási eljárásnak köszönhetően úgy működnek, mint egy „tápanyagraktározó”. Ebből a „tápnyagraktározóból” hosszú órákon keresztül fokozatosan értékes tápanyagok szabadulnak fel, és így visszatartott állapotban a test rendelkezésére állhatnak.

 

 

A B-vitaminhiány okai

A B-vitaminok szerteágazó feladataihoz hasonlóan, az elégtelen B-vitamin ellátás okai is eltérőek és sokfélék lehetnek. Természetesen a táplálkozásunknak is nagy befolyása van ezen vitaminszintek kialakításában.
A kiegyensúlyozatlan és egyoldalú táplálkozás, a hosszú diéták vagy a speciális táplálkozási szokások nagymértékben okai lehetnek a nem megfelelő B-vitamin ellátottságnak.
Ezenkívül a B-vitaminok nagy része a szervezetben csak korlátozottan szívódik fel, és hosszú ideig nem is raktározódik. Például, a szervezet a fölösleges B1-vitamint képes elraktározni, viszont szervezetünk egy részét újra és újra felhasználatlanul üríti ki.

Külön figyelmet kell szentelni a vegetáriánus és a vegán étrendnek. Az állati eredetű élelmiszerekben található vitaminokat megfelelően kell helyettesíteni a növényi élelmiszerekkel. Tápanyag szempontjából különösen kritikus a B12-vitamin, amely szinte kizárólag az állati eredetű élelmiszerekben található.

Az élelmiszerek további feldolgozása során szintén sok vitamint veszíthetünk. Az érzékeny B-vitaminok nem tolerálják a hőt, a konzerválást vagy a hosszú tárolást. A magas cukorbevitel, a tea és a kávé vagy az alkohol szintén B-vitamin gyilkosok lehetnek szervezetünk szempontjából.

Előnytelen továbbá a stressz, a szervezet megnövekedett igénybevétele. Ez mind előfordulhat a mindennapi munkánk, esetleg magánéleti nehézségek esetén vagy erős fizikai megterhelés során, mint például a sport. Ezek a tényezők mind növelik a szervezet számára szükséges B-vitamin koncentrációt. A B-vitamin megnövekedett szükségletének egyik legszebb oka lehet a terhesség is.

Már egy Doppelherz DEPOT B-komplex tabletta képes biztosítani a 8 legfontosabb B-vitamint, köztük a folsav napi szükségletét egyaránt.

 

Fogyasztási javaslat és összetevők:

Fogyasztási javaslat:

Naponta egy tablettát étkezés után rágás nélkül bő folyadékkal bevenni.

Megjegyzés:

Száraz 25°C-nál nem melegebb helyen tárolandó. Gyerekek és fiatalkorúak számára nem alkalmas.

Összetevők:

Laktóz, hidroxipropil-metilcellulóz töltőanyag, keményítő, nikotinamid, Kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-mononitrát, riboflavin, szilícium-dioxid elválasztószer, étkezési zsírsavak magnéziumsói elválasztószerként, magnézium-hidroxid-karbonát elválasztószer, kalcium-karbonát színezőanyag, hidroxipropil-cellulóz töltőanyag, polietilén-glikol bevonó szer, talkum elválasztó szer, pteroilmonoglutaminsavak, vas-oxid és vas-hidroxid színezőanyag, D-biotin, cianokobalamin

 

Összetétel:
Összetevők
per Tabletta
% NRV*
Folsav
600 µg
300 %
B1-vitamin
42 mg
382 %
B2-vitamin
4,8 mg
343 %
B6-vitamin
6 mg
429 %
B12-vitamin
3 µg
120 %
Pantoténsav
1 mg
300 %
Niacin
21,6 mg NE
135 %
Biotin
150 µg
300 %
* Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően

 

OGYÉI:311594-1/2018

 

A DOPPELHERZ termékekről bővebben minden további tudnivalót megtalálhat a termékspecifikus bemutató oldalon: DOPPELHERZ.HU

 

A 15%-os AKCIÓ 06.30-ig ÉRVÉNYES!