Doppelherz aktív Aktiv-Meno

3 026 Ft

Szója – izoflavon + kalcium + D3

Étrend-kiegészítő tabletta: 30 db

Laktózmentes

Gluténmentes

  • Tápanyagok a változó korban lévő nő számára
  • 500 mg kalcium + D-vitamin hozzájárulásával a csontok normál állapotának megőrzése érdekében
  • A B6-vitamin hozzájárul a hormonális működés szabályozásához
  • Plusz 50 mg szója – izoflavon és 3 mg hialuronsav

 

Leírás

Termékinformációk:

A változókor alatt szükséges tápanyagok

A változókor – a női szervezet természetes átalakulási folyamata
A változókor érzékeny időszak minden nő életében. Ilyenkor a megszokott hormonháztartás felborul és ez kellemetlen tünetekkel járhat. Ennek ellenére a klimaxot nem tekintjük betegségnek, csupán egy természetes életfolyamatnak.

A változókor gyakori tünete a hangulat deprimáltsága, melyen a rendszeres mozgással segíthetünk. A sport nemcsak a közérzetet javítja, hanem támogatja a szív- és érrendszer, valamint az izmok és csontok egészségét. A mozgás mellett fontos odafigyelni a megfelelő táplálkozásra is.

A Doppelherz tablettái speciális tápanyagkombinációt tartalmaznak: 500 mg kalcium kombinálva 5 µg D-vitaminnal, B-vitaminnal – a változókorban és azután a női szervezet igényeinek megfelelően. Tartalmaznak még 3 mg hialuronsavat és 50 mg szójaizoflavont. 

 

Mi áll a tünetek hátterében?

A változókorban előforduló panaszok egy természetes folyamat tünetei:
A megváltozott hormonháztartásé. A valóságban a hormonszintek ingadozása gyakran egy hullámvasúthoz hasonlít – nem egyenletesen csökken vagy nő, hanem hirtelen kiugrik vagy lesüllyed. A szervezetnek szinte ideje sincs, hogy megszokja az új hormonkörnyezetet. A hormonszintek kiugrásai kellemetlen tünetekkel járnak: hőhullámok, erős verejtékezés és alvászavarok. A változókori tünetek sokféleségét az okozza, hogy kialakulásukban erős befolyásoló tényező az életmód, a táplálkozás és az érzelmi háttér. Nem minden nő szenved változókori tünetektől.

Hőhullámok:
A hőhullám a bőr hőmérsékletének 3-7 C°-kal történő hirtelen emelkedése, melynek következménye egy hőtorlódás, amelyet áradásként érzékelünk. Hátterében az ösztrogénszint csökkenése miatt kialakult kiegyensúlyozatlan hőszabályozás áll.

A menopauza és a klimax alatti fontos tápanyagok

Ebben az időszakban a panaszok intenzitása célzott táplálkozással mérsékelhető. Vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok, melyek fogyasztása a változókorban különösen fontos.

Kalcium és D-vitamin a csontok egészségének megőrzéséért 
A kalcium egy létfontosságú ásványi anyag, mely a csontszerkezet integritásáért felelős. A változókor éveiben és az azután jellemzően alacsony ösztrogénszint hatására a szervezet kalciumot veszít, hiszen az ösztrogén jelenléte stimulálja a csontépítő sejtek működését és gátolja a csontlebontó sejtek funkcióját. Hiányakor a csontleépítés túlsúlyba kerül. Az osteoporosis (csontritkulás) az ösztrogénszint csökkenésének lehetséges késői következménye. A csökkenő csontsűrűség egy valós egészségügyi probléma, mely nőknél hatszor nagyobb gyakorisággal jelentkezik, mint férfiaknál. Nagyon fontos ezért a megfelelő kalcium ellátásról gondoskodni. Jól ismert kalciumban gazdag ételek a tejtermékek, de a kelkáposzta vagy a paradió is nagy mennyiségben tartalmazza ezt az értékes ásványi anyagot.

A Doppelherz tablettái 500 mg kalciumot tartalmaznak D-vitaminnal kombinálva. A D-vitamin serkenti a kalcium felszívódását a bélrendszerből, csökkenti a kalcium vesén keresztüli kiürülését, és segíti a kalcium beépülését a csontokba.
Szervezetünk a rendszeres napfény hatására képes D-vitamint előállítani, de ez nem elegendő mennyiség, különösen a téli hónapokban. Az élelmiszerekben a D-vitamin igen ritkán fordul elő. Jó forrásai a zsíros halak, mint a hering vagy a lazac, kisebb mennyiségben megtalálható a tojásban és a vargányában.

B-vitamin az intakt idegekért
A B-vitaminok széles hatásspektrummal rendelkeznek. A B1, B2, B12 és biotin (B7) vitaminok hozzájárulnak a normál anyagcseréhez és a megfelelő idegrendszeri működéshez. A B1-vitamin (thiamin) nagyobb mennyiségben fordul elő a dióban, magokban és csírákban. A-B2 vitamin (riboflavin) olyan zöldségekben található, mint például a spárga vagy a spenót, de jelentős mennyiségben van jelen a tejtermékekben is.

A B6-vitamin (pyridoxin) hozzájárul a megfelelő fehérje anyagcseréhez és a B12-vitaminhoz (kobalamin) hasonlóan részt vesz az oxigénszállításért felelős vörösvértestek képzésében. Jó B6-vitamin források a máj, gabonafélék és a burgonya. A B12-vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, mint hús, hal, tojás és tej fordul elő. A folsav (B9-vitamin) is hozzájárul a megfelelő vérképzéshez és szerepet játszik a sejtosztódásban. Gazdagon tartalmaznak folsavat a levélzöldségek, úgymint a kelkáposzta, saláta és spenót, hüvelyesek, paradicsom és a teljes kiőrlésű termékek.
A hormonális állapot megváltoztatja a bőr, a haj és a körmök állapotát.

A változókorban felbomló hormonegyensúly miatt bőr nyálkahártya szemszárazság, alakulhat ki, a haj eltöredezhet és erősen hullhat, továbbá a körmök is berepedezhetnek. A biotin (B7-vitamin) arról ismert, hogy fenntartja a bőr és a haj megfelelő állapotát, gyakran H-vitaminnak (Haut und Haare) is nevezzük. Számos élelmiszer tartalmazza, de gyakran csak kis mennyiségben. Jó biotin forrás a marhamáj, a tojássárgája, a tej, a hal, a szójabab, a dió és a zabpehely.

A hialuronsav a test saját összetevője. A fibroblaszt vagy más speciális kötőszöveti sejtek termelik. A hialuronsav nagy része a bőrben fordul elő, de az ízületekben és izmokban is megtalálható, síkosító szerepet tölt be. A molekula maga egy poliszacharid, ami vízmegkötő tulajdonsággal rendelkezik, rugalmas és hatására bőrünk megfiatalodik.

Isoflavonok – értékes növényi anyagok
Ázsiában a szója fogyasztása régóta szokás. A szója igen értékes forrása az izoflavon nevezetű növényi anyagnak. Az olyan szójatermékek, mint a tofu vagy a szójatej gazdagok értékes izoflavonokban. Az izoflavonok fitoösztrogének, az emberi szervezetben ösztrogénszerű hatás fejtenek ki.

 

Fogyasztási javaslat és összetevők:

Fogyasztási javaslat:

Napi egy tablettát bőséges folyadékkal, rágás nélkül lenyelni.

Megjegyzés:

Hiányzó adatokból kifolyólag, azok a nők akiknél ösztrogénfüggő daganatot diagnosztizáltak a termék használata nem javallott.

A megadott napi javasolt mennyiséget nem szabad túllépni! A étrendkiegészítők nem pótolják a kiegyensúlyozott és változatos étkezést és az egészséges életmódot. Kisgyerekektől elzárva tartandó! Gyermekek (6 év alatt) és fiatalkorúak (12 év alatt) fogyasztására nem ajánlott. Tárolása száraz, 25C° alatti hőmérsékleten történjen!

Összetevők:

Kalcium-karbonát, izoflavon tartalmú szójakoncentrátum, gumiarábikum töltőanyagként, mikrokristályos cellulóz töltőanyagként, szilícium-dioxid elválasztóanyag, cellulózpor töltőanyagként, keresztkötéses karboximetil-cellulóz töltőanyagként, hialuronsav tartalmú kollagén hidrolizátum, hidroxi-propil-metil-cellulóz bevonószerként, az étkezési zsírsavak kalciumsói elválasztószerként, magnézium-hidroxid-karbonát elválasztószerként, hidroxipropil-cellulóz töltőanyagként, polietilén-glikol bevonószerként, talkum elválasztószerként, piridoxin-hidroklorid, tiamin-mononitrát, riboflavin, vasoxid és vashidroxid színezékek, pteroilmonoglutaminsav, D-Biotin, kolekalciferol, cianokobalamin

 

Összetétel:

Összetevők Tablettánkként % NRV*
Szója-izoflavon szójakoncentrátumból 50 mg **
Hialuronsav 3 mg **
Kalcium 500 mg 63 %
D-vitamin 5 µg 100 %
B1-vitamin 1,4 mg 127 %
B2-vitamin 1,6 mg 114 %
B6-vitamin 2 mg 143 %
B12-vitamin 3 µg 120 %
Biotin 150 µg 300 %
Folsav 400 µg 200 %

*Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően

**Rendelkezésre nem álló tápanyag referenciaértékek

 

OGYÉI:27706-1/2018