Doppelherz Magnézium 400 B-vitaminokkal

1 764 Ft

Étrend-kiegészítő tabletta: 30 db

Laktózmentes

Gluténmentes

Vegán

  • 400 mg magnézium hozzájárulásával az izomzat és az idegrendszer megfelelő működése érdekében
  • A B1-vitamin hozzájárul a normál szívműködéshez
  • A magnézium, a B6 és a B12-vitamin támogatják a szabályos energia-anyagcserét

 

Elfogyott

Leírás

Termékinformációk:

A magnézium támogatja az izomzat és az energia-anyagcsere normál működését

A mindennapok kihívásai és a fizikai megterhelés miatt, legyen az munka vagy sportolás, energiára, izomerőre és erős idegzetre van szükségünk. Ebből kifolyólag megnövekedett szükséglet jelentkezhet a magnéziumra és a B-vitaminokra.

A kellemes testi közérzetet és a teljesítőképességet különféle tényezők befolyásolják. Ezek közé tartozik a megfelelő mennyiségű mozgás és az egészséges táplálkozás, amihez hozzátartozik az optimális vitamin és ásványi anyag bevitel is.

A magnézium egy létfontosságú ásványi anyag, amit a test nem tud önállóan előállítani és az elraktározása is csupán korlátozott mértékben lehetséges.

Jó magnéziumforrások például a teljes kiőrlésű gabonatermékek, a hüvelyesek, sok zöldségféle, továbbá a máj, a szárnyasok és a hal.

A Doppelherz Magnézium 400 tablettái ráadásul még olyan vitaminokat is tartalmaznak, amik a B-komplexben is megtalálhatóak, azaz 4,2 mg B1-vitamint, 5 mg B6-vitamint, 5 µg B12-vitamint, továbbá még 600 µg folsavat is.

 

  • A magnézium hozzájárul az izomzat és az idegrendszer normál működéséhez és a szabályos energia-anyagcseréhez is

 

  • A B1-vitamin ezenfelül még hozzájárul a szív normál működéséhez is

 

  • B6 és a B12-vitamin szerepet játszik a normál vörösvértest képződésben, ami a vérben történő oxigénszállításról gondoskodik

 

  • B6-vitamin ezenfelül még hozzájárul a fehérje és glikogén normál anyagcseréjéhez is

 

  • A folsav hozzájárul a normál vérképzéshez és funkciót tölt be a sejtosztódás során is

 

A magnéziumszükséglet különféle fajtái

A napi magnéziumszükséglet mennyisége esetében pontosan figyelembe kell venni:

Sok tényező befolyásolja a magnéziumszükségletet, és ezek a tényezők érthető módon meg is növelhetik ezt. Mindez attól függ, hogy az egyén milyen nemhez tartozik, hogy milyen idős, hogy sportol-e, és hogy az egyénre pontosan milyen életkörülmények lehetnek hatással.

 

Magnéziumszükséglet a sportolás esetében

A megfelelő mennyiségű magnézium bevitele a sportolók esetében tulajdonképpen kétszer olyan fontos, mivel ők kiizzadják ezt az ásványi anyagot, ami egyébként szükséges lenne számukra a megfelelő izomműködés miatt.

Annak érdekében, hogy a testünk izommunkát tudjon végezni olyan energiára van szüksége, amit a glükózból érhet el, ami egy természetesen is fellelhető szénhidrát.  Azért, hogy az energiában gazdag táplálékból származó glükóz keresztüljuthasson az anyagcserefolyamatokon, a testnek olyan enzimekre van szüksége, amik számára viszont magnéziumra van szükség ahhoz, hogy funkcionálhassanak.

Ezenkívül a test a sportolás során gyakorta  az anaerob zónában dolgozik, amiben oxigénhiányos állapot lép fel. Ebben a fázisban tejsav képződik az izomsejtekben, ami csökkenti a teherbírást. Annak érdekében, hogy a tejsav a lehető leggyorsabban felszívódhasson, a testnek ebben az esetben is a magnézium ásványi anyagra van szüksége.

Ebből érthetővé válik, hogy miért lenne fontos odafigyelniük a megfelelő mennyiségű magnéziumbevitelre azoknak, akik kedvelik a sportolást és azoknak, akik nagyobb fizikai igénybevételnek vannak kitéve.

 

Magnéziumszükséglet stressz esetén

Manapság sok ember szenved a stressztől, aminek az oka lehet a munkahelyi vagy a privát élet nehézségeiből származó túlterheltség. Ennek következményeként felléphet például izomfeszültség, kimerültség, fejfájás és nyugtalanság vagy az immunrendszer működése is alábbhagyhat.

A magnézium ásványi anyag kiegyensúlyozó és megnyugtató hatással van az idegrendszerünk számára és gyakorta képes fellépni a stressztünetekkel szemben is. Stresszes időszakok során ugyancsak fontos odafigyelni a megfelelő mennyiségű magnéziumbevitelre, mivel ebben az esetben is megnövekedett mennyiségű magnézium távozhat a szervezetből.

 

Magnéziumszükséglet az idős korban

A test magnéziumfelvevő képessége és az izmokban és csontokban lévő magnéziumtárolókapacitása alábbhagy a kor előrehaladtával. Az idősek gyakran hajlamosak arra, hogy különböző okokból kifolyólag nem táplálkoznak kiegyensúlyozottan és nem fogyasztanak elég folyadékot sem. Ehhez még hozzátársulhat az is, hogy bizonyos gyógyszerek serkentik a magnézium kiválasztását.

Ebből kifolyólag magnéziumhiány alakulhat ki, ami gyakran befolyásolja a szervet teljesítőképességét is. Egy nagyobb mennyiségű magnéziumadag azonban kompenzálhatja az alacsony hatékonyságú felvevőképességet.

 

Fogyasztási javaslat és összetevők:

Fogyasztási javaslat:

Naponta ½-1 tablettát étkezés alkalmával rágás nélkül bő folyadékmennyiséggel bevenni.

Ha a munka vagy a sportolás során fellépő erős fizikai igénybevétel jelen van életünkben és magnéziumszegény táplálkozást is folytatunk emellett, akkor megnövekedett magnéziumszükségletről beszélhetünk. Ebben az esetben 1 tablettát vegyen be.  Ha csupán kiegyensúlyozatlan táplálkozásról van szó, akkor egy fél tablettát vegyen be.

Megjegyzés:

Száraz 25°C-nál nem melegebb helyen tárolandó. Gyerekek és fiatalkorúak számára nem alkalmas
A 250 mg-ot túllépő magnéziummennyiség az erre érzékeny emberek esetében hashajtó hatású lehet.

Összetevők:

Magnézium-oxid, mikrokristályos cellulóz töltőanyag, keresztkötéses karboximetil-cellulóz töltőanyag, szilícium-dioxid elválasztószer, cellulózpor töltőanyag, hidroxipropil-metilcellulóz bevonó szerként,  pálmazsír (keményített), kalcium-karbonát színezőanyag, magnézium-hidroxid-karbonát elválasztószerként, étkezési zsírsavak kalciumsói elválasztószerként, piridoxin-hidroklorid, étkezési zsírsavak mono-és digliceridjei emulgátorként, tiamin-mononitrát, talkum elválasztószerként, hidroxipropil-cellulóz töltőanyag, polietilén-glikol bevonó szerként, pteroilmonoglutaminsav, cianokobalamin

 

Összetétel:
Összetevők
per 0,5 Tabletta
% NRV*
per Tabletta
% NRV*
Magnézium
200 mg
53.5 %
400 mg
107 %
Folsav
300 µg
150 %
600 µg
300 %
B1-vitamin
2,1 mg
191 %
4,2 mg
382 %
B6-vitamin
2,5 mg
178.5 %
5 mg
357 %
B12-vitamin
2,5 µg
100 %
5 µg
200 %
* Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően