Védelem az egész család számára

Minden évszakban vannak olyan fázisok, amelyek immunrendszerünket megterhelik, ezért érdemes a család minden tagjának immunrendszerét egész évben célzottan támogatni.

Mindannyiunknak különböző táplálkozási szükségletei vannak. Különféle tényezők, mint például a nem, az életkor, az alkat és az életkörülmények befolyásolják az egyéni szükségleteket. Különösen a családokban jelenthet olykor kihívást a gyermekek és felnőttek eltérő igényeinek kielégítése.

Milyen gyakran legyen az étlapon gyümölcs és zöldség?

Változatos étrend mellett minél több vitamin és ásványi anyag kerüljön a napi menübe. A gyümölcsök és zöldségek fajtái szezonálisan változnak, így biztosítva a változatosságot az asztalon.

A Német Táplálkozási Társaság (DGE) szerint minden nap legalább 5 adag gyümölcsöt és zöldséget kell enni. Az optimális 3 adag zöldség, egyenként 375 g – ennek felét nyersen kell fogyasztani – és 2 adag friss gyümölcs. Példa napi 5 adag gyümölcsre és zöldségre: 2 alma, egy nagy pohár frissen facsart narancslé, 1 kis párolt cukkini, fél uborka és két marék saláta.

Ha egészségesek vagyunk, szervezetünk immunrendszerének köszönhetően védekezni tud a kórokozók ellen. A védekezés nem mindig sikeres, mert szervezetünk legyengülhet a hidegtől, a stressztől vagy az elégtelen tápanyagellátástól. Az egész család immunrendszerének támogatása érdekében fontos a rendszeres és elegendő C-vitamin, valamint nyomelemek szelén és cink ellátása.

Mely vitaminok erősítik immunrendszerünket?

A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A szelént szervezetünk nem tudja előállítani, ezért táplálékkal kell ellátni. Kiegyensúlyozatlan étrend mellett a cink bevitele nem mindig optimális. A növényi élelmiszerek, például a lencse és a spárga különösen nagy mennyiségű szelént tartalmaznak. A növények tartalmát azonban a talaj határozza meg, amelyben és amelyen a zöldségek nőnek. Németországban a talajok általában alacsony szeléntartalmúak.

A cink részt vesz az immunrendszer normál működésében is . Szervezetünk nem tudja maga előállítani a nyomelemet és nem tudja nagy mennyiségben tárolni. A cink részt vesz az immunrendszer normál működésében és erősíti a szervezet védekezőképességét. A normál antitest-fejlődés elegendő cinkhez kapcsolódik.

A szervezetben elegendő mennyiségű D-vitamin szükséges az immunrendszer működéséhez. A vitamin csak ekkor támogatja a szervezet saját védekezőképességét, és így segít leküzdeni a nem kívánt kórokozókat kicsiben és nagyban.

A C-vitamint a legtöbben jól ismerik, ha az immunrendszer erősítéséről van szó. A citrusfélék különösen jó C-vitamin-források, de a kelbimbó és a kelkáposzta is. A legjobb azonban, ha frissen fogyasztjuk az ételt, és nem tároljuk túl sokáig, mert a vitamin nagyon érzékeny.

A D-vitamin az UV-fény hatására keletkezik a bőrön, melynek sejtjeiben D-vitamin képződik. Főleg az őszi-téli hónapokban a napsugárzás túl alacsony ahhoz, hogy bőrünket ellássa a szükséges UV-B sugárzással, vagy a termelést kellően serkenteni tudja, ezért a lakosság körében elterjedt a D-vitamin-hiány. A vitamin csak kis mennyiségben található meg az élelmiszerekben, így szükségesek vagyunk pótolni.

Doppelherz system Omega-3 family citrom

A Doppelherz Omega 3 family: 

  • magas Omega 3 zsírsavtartalommal
  • 180 mg DHA napi egy adagban (2 pasztilla)
  • 276 mg EPA Omega 3 zsírsav napi egy adagban (2 pasztilla)
  • finom citrom ízesítéssel

A Doppelherz Omega-3 family lágyzselatin pasztilla segítségével az egész családot elláthatja értékes Omega 3 zsírsavakkal, hiszen a pasztilla kisebb gyermekek számára is könnyen bevehető.

A gyermekek védelme

Különösen fiatal korban az immunrendszer még edződik. Ezzel a néhány egyszerű tippel erősítheti a gyermekei immunrendszerét:

  • Friss levegő: A gyerekeknek egész évben legalább egy-két órát kell kint lenniük a friss levegőn. A szabadban eltöltött idő hosszában természetesen az időjárási viszonyok is szerepet játszanak.
  • Megfelelő öltözet: Rossz és nedves időjárási körülmények között gyermekét öltöztesse melegen. A legjobb az a ruha, amely légáteresztő, taszítja a hideget és a nedvességet. A meleg és száraz, lábnak megfelelő lábbeli is fontos.
  • Sok testmozgás: Nem hiányozhat elegendő testmozgás a szervezet védekezőképességének erősítéséhez. A futás, kerékpározás és a játszótéri móka jó mozgási lehetőség a gyermekek számára.
  • Kiegyensúlyozott étrend: Mindannyian tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott étrend fontos. Az is döntő fontosságú, hogy milyen légkörben és milyen rendszerességgel fogyasztják az ételt. Természetesen a megfelelő folyadékbevitelről is gondoskodni kell.
  • Elegendő alvás: Mindenkinek más mennyiségű alvásra van szüksége. Egy csecsemő körülbelül 16 órát alszik naponta, a kisgyermekek 11-13 órát, a serdülők pedig átlagosan 9 órával boldogulnak. A felnőttek körülbelül 8 órát alszanak. Lefekvéskor ne legyen 18 foknál melegebb a gyerekszobában – előtte jól szellőztesse ki.

 

Korábbi cikkünkben a hajhullásról írtunk, olvassa el ezt is! További különleges immunerősítőkről itt is olvashat!

További Doppelherz termékeinkről információ a www.pharmacy-technology.hu oldalon.

Bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!