Klímavédelem a Doppelherzzel

A Doppelherznél a fenntarthatóság és a klímavédelem hosszú évek óta a szívünkhöz tartozik. Több mint 20 éve az erőforrások megőrzése fontos szempont számunkra.

Mind Doppelherz márkaként, mind a Queisser Pharma GmbH & Co. KG vállalatként társadalmi felelősségük a globális hőmérséklet-emelkedés korlátozása és az emberiség által okozott CO2-kibocsátás csökkentése. Emiatt a CO2-kibocsátás csökkentése és kompenzálása komoly aggodalomra ad okot, valamint a műanyagok felhasználásának elkerülését igényli termékeik csomagolásában.

Klímasemlegesség

A Queisser Pharma GmbH & Co. KG vállalkozásai által gyártott összes termék klímasemleges. Hosszú távú cél a még nagyobb megtakarítás a csomagolóanyagok terén és a fenntartható anyagok felhasználása a termékek csomagolásánál. Megtakarításaik és hosszú távú csomagolóanyag-csökkentésük már lehetővé tette számunkra, hogy aktívan hozzájáruljanak a környezet és az éghajlat védelméhez.

A csomagolás gyártása során szén-dioxid szabadul fel. Ezt az összeget a jövőben tovább szeretnék csökkenteni. Sajnos a gyártás során nem lehet teljesen elkerülni a CO2-kibocsátást. Teljes mértékben ellensúlyozzák ezt a környezetterhelést azzal, hogy fenntartható projekteket támogatnak klímaszakértőkkel, a ClimatePartnerrel .

Folyamatosan dolgoznak a megoldáson, hogy termékeikhez környezetbarátabb csomagolóanyagokat tudjanak kínálni.

Összetevők és fenntarthatóság

Termékeik összetevőinek magas minősége a legfontosabb számukra. Különféle minőségi pecsétek és szabványok igazolják nyersanyagaik és összetevőik tisztaságát és fenntarthatóságát.

PureMax technológia

A PureMax* tömítés a tengeri halolaj kiváló minőségét és fenntarthatóságát tanúsítja. Az Omega 3 zsírsavak előállítása során bizonyos fokú tisztaság is biztosított. Termékeik koncentrátumának előállításához kizárólag fenntartható halászatból származó halat használnak. A koncentrátumok és a kötelező minőségi paraméterek rendszeres ellenőrzése és értékelése megerősíti az Omega 3 koncentrátum rendkívül magas minőségét.

* A PureMax az angliai Croda International PLC márkája

ECO- Harvesting módszerek

A krill horgászata során az ECO-Harvesting® technológia** hatékonyan megakadályozza a jelentősebb járulékos fogásokat speciális hálók használatával. Ez lehetővé teszi a krillek különösen kíméletes módon történő befogását az Antarktisz-óceánon. Az összes fogást azonnal feldolgozzák a hajók fedélzetén, ami azt jelenti, hogy nagyon tiszta krillolajat állítanak elő. Az ECO- Harvesting® módszer** azon kevés módszerek egyike, amelyekről bebizonyosodott, hogy nincs negatív hatása az Antarktiszon élő krill populációra és ökoszisztémára.

** Az ECO-Harvesting® az Aker BioMarine márkája

Ökológiai felelősség

Hihetetlenül érdekeltek vagyunk az erőforrások megőrzésében. Még 1997-ben megkapta a Doppelherz a DIN EN ISO 14001 környezetvédelmi szabvány szerinti tanúsítványt. Ennek a szabványnak az a célja, hogy összeegyeztesse környezetvédelmi teljesítményünk folyamatos javítását a környezetvédelmi jogszabályok egyidejű betartásával. Az elsők között volt, akik 2016-ban megfeleltek a jogszabályi követelményeknek, és megkapták a DIN EN 50001 szerinti tanúsítványt. Ennek eredményeként bevezettek egy energiagazdálkodási rendszert, amely a vállalat energiaáramlásának rögzítésére és az energiahatékonyság felmérésére összpontosít. . Ezek az értékelések képezik az energiahatékonyság javítását elősegítő műszaki intézkedések alapját. Ez lehetővé teszi számukra, hogy fenntartható módon dolgozzanak a vízzel és az energiával mint erőforrással.

Egy termék teljes gyártási folyamatát is megvizsgálják a jogszabályi előírások figyelembevételével. Alapanyagaik minőségének kiválasztását, szerződéses gyártóik rendszeres auditálását, a szállítási útvonalak nyomon követhetőségét és kijelölt szállítócégeiket környezetvédelmi szempontok figyelembevételével ellenőrzik.

A Queisser Pharma 100%-ban zöld áramforrásból származó árammal működik. Ez lehetővé teszi számukra, hogy fenntartható módon támogassák a környezet megóvását és az éghajlat védelmét. A zöld energia megújuló energiaforrásokból származik, és vízenergiából nyerik.

A Queisser Pharma klímavédelmi intézkedéseiről ITT olvashat bővebben.

CO2-kibocsátás ellensúlyozása

Klímavédelmi szakértőikkel, a ClimatePartnerrel közösen kiszámították üzleti tevékenységeik CO2-kibocsátását. Ennek eredményeként intézkedéseket kezdeményeztek ezek csökkentésére, és megkezdtük az elkerülhetetlen CO2-kibocsátás ellensúlyozását. Gyógyszergyártóként nem tudják teljesen elkerülni a CO2-kibocsájtást. Felelősséget vállalnak a keletkező CO2-ért, és ezt teljes mértékben ellensúlyozzák tanúsított klímavédelmi projektek támogatásával.
Fontos számukra az átláthatóság: Különböző klímavédelmi projektekbe való befektetéseik nyomon követhetők a Klimaneutral logó és a termékeinkenvő nyomkövetési azonosító segítségével.

Klímavédelmi projektjeink

Az éghajlatvédelmi projektek bizonyítottan csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, és jelentősen hozzájárulnak a globális felmelegedés elleni küzdelemhez. Emellett ösztönzik a fenntartható fejlődést a projektországokban, például a tiszta ivóvíz jobb biztosításával, a helyi infrastruktúra fejlesztésével, munkahelyteremtéssel és a biológiai sokféleség védelmével.

Három klímavédelmi projektet támogatnak nemzetközi szinten a szélenergia, a napenergia és az ivóvíz területén.

Szélenergia Bulgáriában
Energia nyerhető szélenergiából, fosszilis tüzelőanyagok nélkül. Támogatnak egy szélenergia-projektet Bulgáriában, amely megújuló energiát hoz létre, és hozzájárul az ottani régió gazdasági fellendüléséhez és fenntartható fejlődéséhez. További információ: www.climatepartner.com/1100

Ivóvíz Ugandában
A tiszta ivóvízhez való hozzáférés sok ember számára nem könnyű a világon. Sok családnak nyílt tűzön kell felforralnia a vizet. Ez a fajta víztisztítás CO2-kibocsátással és nagy területek erdőirtásával jár. Ugandában támogatják a tiszta ivóvízhez való hozzáférést, az üvegházhatású gázok csökkentését és az ott élők egészségügyi helyzetének javítását. További információ: www.climatepartner.com/1092

Napenergia Kínában
A napelemekből származó energia kibocsátásmentesnek minősül, és nem használ fosszilis tüzelőanyagokat. Kínában támogatnak egy projektet Henan tartományban, amely napelemes tűzhelyek forgalmazását végzi. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell a kunyhók széntüzelésű kemencéjén elkészíteni az ételeket, ami azt jelenti, hogy nincs füstszennyezés. További információ: www.climatepartner.com/1089

Korábbi cikkünkben a kapszulák gyártásáról írtunk, olvassa el ezt is! További különleges immunerősítőkről itt olvashat!

További Doppelherz termékeinkről információ a www.pharmacy-technology.hu oldalon.

Bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!