Szépség, ami belülről fakad

Cikkeinkben igyekszünk általában egészséggel kapcsolatos témákat érinteni, így a mostani bejegyzésünkben sem lesz másképp. Étrendünk rendkívüli módon képes befolyásolni az egész testünk működését és az egészségügyi állapotunkat. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy az ételek, amelyeket elfogyasztunk, nemcsak belsőleg fejtenek ki hatást, de a külső megjelenésünket is befolyásolják. Valójában a bőr, a haj és a köröm mind tükrözik az étrendünket, annak minőségét és jellegét egyaránt. Az egészséges és szép hajhoz és bőrhöz szervezetünknek elegendő és megfelelő tápanyagra van szüksége, amelyet az egészséges és változatos étrend biztosíthat. A régi mondás tehát, miszerint „a szépség belülről fakad”, valóban igaz - a szó legszorosabb értelmében!

Problémás bőr, száraz haj, törékeny körmök?

Belső szépségápolási rutinunk kialakításakor ezekre érdemes különös figyelmet fordítanunk. A szennyeződésekkel teli bőr általában nem a nem megfelelő higiéniából, hanem sokkal inkább a faggyúmirigyek fokozott működéséből, a faggyú túltermelődéséből fakad. Ez esetben érdemes kerülni a nagyon sok cukrot, illetve rossz típusú zsírt tartalmazó ételeket (pl. chipset, sült ételeket vagy csokoládét) és fokozni a magas C-vitamin tartalmú ételek (pl. citrusfélék, paprika) fogyasztását, ami hozzájárulhat a normális kollagénképződéshez és ezáltal a bőr normális működéséhez. Étrendünk támogathatja az egészséges hajszerkezet fenntartását is, mely fontos, különösen akkor, amikor hajunk gyakori vagy intenzív behatásoknak van kitéve (gyakori mosás, forró levegős hajszárítás stb.).

Fontos időt szentelni a megfelelő bőrápolási szokásokra

Öregedést gátló ételek

Egészségünk és fiatalságunk megőrzése érdekében szükséges változatos étrendet követnünk, melyhez az alábbi lista nagyszerű kiindulópont lehet.

 • Osztriga, marhahús, tenger gyümölcsei: A cink segít fenntartani a normális bőrt és megvédi a sejteket az oxidatív stressztől.
 • Máj, tojássárgája, gomba, zabpehely: A biotin hozzájárul a normál bőr és haj jó állapotának fenntartásához. Nem hiába nevezik „a szépség vitaminjának”, hiszen biotin nélkül a test nem képes a haj alapanyagát: a keratint előállítani.
 • Sovány hús, tejtermékek: A fehérjék a sejtek és a test szövetének szerkezeti elemei. Részt vesznek az izmok, valamint a bőr és a hajszövet felépítésében.
 • Avokádó: Legmagasabb zsírtartalom: Az avokádó az a gyümölcs, amelyben a legmagasabb az egészséges, telítetlen zsírsavak aránya.
 • Spenót: Az A-vitamin hozzájárul a normális bőr fenntartásához, a C-vitamin pedig a normális kollagénképződéshez.
 • Paradicsom: A likopin természetes növényi pigment, antioxidáns tulajdonságokkal. Az E-vitamin segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől.
 • Teljes kiőrlésű rizs, napraforgómag, dió: A magnéziumnak szerepe van a sejtosztódásban.
 • Hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonafélék: A réz hozzájárul a haj normális pigmentációjához.
 • Spárga: Az A-vitamin segít fenntartani a normális bőrt, a szelén pedig a haj és a köröm normál állapotát.
 • Szárított barack: Az E-vitamin segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől.
 • Tej: A B2-vitamin hozzájárul a normál bőr fenntartásához.
 • Brokkoli, kelbimbó, cékla: A folsavnak szerepe van a sejtosztódásban.
 • Citrusfélék, paprika, csipkebogyó: A C-vitamin nemcsak erősíti az immunrendszert, hanem hozzájárulhat a kollagén képződéséhez is.

Az egészséges étkezés kulcsfontosságú is lehet!

Előfordulhat azonban, hogy különböző okoknál fogva (költség, rohanó életmód, allergia stb.) nem tudunk bizonyos ételeket fogyasztani. Ekkor egy jó minőségű étrendkiegészítő nagyszerű megoldást jelenthet a kieső vitaminmennyiség pótlására.

Kollagen Beauty, az egészséges kiegészítő

A Doppelherz system Kollagen Beauty (rálinkelni: https://pharmacy-technology.hu/termek/doppelherz-system-kollagen-beauty/) szépségvitamin kollagén peptideket, valamint választott vitaminokat, nyomelemeket és açai bogyó kivonatot tartalmaz  a belső szépség érdekében. Kiváló minőségű étrend-kiegészítőként a Kollagen Beauty-t hosszú távú hatást fejt ki, mely várhatóan már 4-8 hét után láthatóvá válik. A kollagén peptidek belülről támogathatják a szépséget. Az egészséges életmód mellett a kollagén peptidek bevitele pozitívan befolyásolhatja a megjelenést. A ráncok mélysége és az arc finom vonalai csökkenhetnek, a bőr rugalmassága is javul. Ily módon a kollagén peptidek elősegítik a bőr szép és fiatal megjelenését.

+1: A fiatalság megőrzésének még egy természetes módja a nevetés 🙂

További Doppelherz termékeinkről információ a www.pharmacy-technology.hu oldalon.

Bármilyen kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT!