KAVIÁR, A Világ “Fekete Aranya”

Egy korábbi cikkünkben a kollagén esszenciális voltáról írtunk, amelyet a megfelelő táplálkozás mellett különböző étrendkiegészítők formájában optimális mennyiségben biztosíthatunk szervezetünk számára. Azonban, amikor már azt gondolnánk, hogy a jótékony összetevők, kivonatok listája véget ér, megjelenik a kaviár kivonat, és elsöprő sikert arat.

De mi is az a kaviár?

A fekete kaviár a tokhalfélék ikrája. A tengeri halak friss ikrájából kinyert gazdag kivonatra bőrregeneráló és sejtmegújító hatása miatt figyeltek fel. Molekuláris felépítése megegyezik bőrünk sejtjeivel, ezért könnyen tudja szervezetünk hasznosítani, és képes beépíteni azonnal, átalakítások nélkül. A gasztronómiában és a kozmetikai termékek piacán luxusnak számító kaviár immár az étrendkiegészítőkben is megjelent, így áldásos hatásait az is élvezheti, akinek korábban nem volt lehetősége hozzáférni étkezés vagy kozmetikai kezelés alkalmával.

Milyen hatással bír a kaviár kivonata?

Jótékony tulajdonságai szerteágazóak. A bőrben olyan folyamatokat indít el, amelyek egymásra épülve a bőr épülését, a sejtek regenerálódását a rugalmasságért felelős anyagok termelődését biztosítják. A kaviár kivonat serkenti a kollagén szintézisét, így biztosítja a bőrszöveti kohézió megtartását, miközben megakadályozza a bőr nyúlását. Így a kettő ötvözve rendkívüli eredményeket képes produkálni. Gyorsítja a sejtanyagcserét, erősíti a szöveteket és serkenti a mikrokeringést; rugalmassá, feszessé, selymessé teszi a bőrt. Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatása mellett ránccsökkentő hatással is bír, amely nagyban hasonlít a botoxéra.

Magas fehérjetartalmának köszönhető a sejtek gyors regenerációja, valamint a benne található foszfolipidek a bőr vízfelvevőképességének megnövelésével támogatják a bőr hidratációját. Antioxidáns tartalmának köszönhetően véd a szabadgyököktől is. A vitaminok és ásványi anyagok optimális kombinációja miatt immunerősítő hatással is bír.

Komplex és nagyszerű

Összetétele miatt nagyon komplex tápanyagforrásnak bizonyul, mivel nagyon magas a vitamintartalma (A, B2, B6, B12, C, D és E vitaminok) és nagyon fontos ásványianyag és nyomelem forrás (magnézium, kalcium, foszfor, vas, cink, szelén). Az esszenciális zsírsavak, a fehérjék, aminosavak mellett foszfolipideket és antioxidánsokat is tartalmaz.

DOPPELHERZ SYSTEM KOLLAGEN BEAUTY + KAVIÁR

A Doppelherz system Kollagen Beauty + Kaviár étrendkiegészítő a kaviár kivonat (10 mg) és a kollagén-peptid (2,5 g) ötvözetét kínálja, ezen anyagok felszívódását támogató, további vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek jelenlétében. Az A, C és E vitaminok, a biotin, réz és cink, kiegészítve az acai-bogyó kivonatával a szépséget, a fiatalságot és az egészséget támogatják. A 30 db ivóampulla licsi-dinnye ízesítésben megfelelő egy teljes hónapos kúrához.