Szolnoki Széchenyi Gyógyszertár automatájának építése!
rendszergazda Egyéb 0 komment

A Széchenyi Gyógyszertár szintén a modernizálás mellett döntött! A beüzemelésre került komissiózó az első perctől kezdve átvette a raktár működtetését.

Az alkalmazottak nagy érdeklődéssel várták a beüzemelt gép első mozdulatait. Mikor ez az esemény megtörténik, tapasztalatunk szerint szinte azonnal mindenki szeretné a gépet gyógyszerrel feltöltetni és használatba venni. Rövid bejegyzésünkben szeretnénk egy rövid összefoglalást adni a tapasztalatainkról és az építéssel kapcsolatos érdekességekről.

Sikeresen elérkezett a cégünk által már nagyon várt automata telepítés Szolnokon. A gép méreteit tekintve a 3,15m- nél magasabb és 5,5m- t meghaladó hossza egy nagyon komoly kapacitású, megközelítőleg 17.000 darab gyógyszer raktározására képes raktárkomplexum. Polcrendszerével kivívta magának a jelenleg működő legmagasabb autómata méretet az országban.

A komissiózó gép elemeinek megérkezését követően azonnal elkezdődik a váz összeállítása. A váz szerkezetét több, mint 30 darab 3 m-nél is magasabb tartóoszlop adja. Ezeket az oszlopokat a gép alján és tetején található kerethez rögzítjük. Minden elem saját furatokkal és speciális kötőelemekkel kerül rögzítésre. Érdekesség, hogy több, mint 60 fajta méretű és kapcsolódású kötőelemnek van meghatározott helye és ellendarabja.

A vázelemek elkészültét követően a gép oldalfala kerül rögzítésre, mely tovább merevíti a már eddig is stabil szerkezetet. A képen is jól látható, hogy a mennyezeti világítás már elkészült, így a bent végzett munkát sem szükséges elemlámpa mellett folytatni! Az első nap megközelítőleg véget is ér ezzel a munkafolyamattal, mely végeredményeként az elkészült gép dimenziói fizikailag felfoghatóak és érzékelhetőek.

Az elkövetkező napokban a gép belseje és elektronikai összeállítása zajlik. A gép belsejében megjelennek a gyógyszerkiadó ablakok. A kiadó ablakok után az üvegpolcokat tartó lemezrendszer kerül elhelyezésre. A gép külső oldalán eközben cégünk szakembere és egyben képzett szevíztechnikusa szinte megállás nélkül az elektronikai bekötéseket végzi.

Lelkesedésünk és lendületünk akkor kap új erőre, mikor elhelyezzük immár a negyedik építéssel eltelt nap után a gép fő elemét és egyben kezét. A robotkar nemcsak ránézésre idézi a jövőt. Technológiai megoldásaival, pontosságával és mozgékonyságával minden egyes pillanatban, mikor mozogni láthatjuk, magával ragadó élményt nyújt. Sebessége egyben rémisztő is, mikor a kezelő személy felé közeledik. Természetesen zárt ajtó mellett a megfelelő beállításokkal, a megfelelő ponton a robotkar és tengely fékezni kezd, így valójában nincs mitől tartani.

Az építés hetét követően következett a gép beüzemelése

A gép építését követően a nagy súly miatt szükséges egy pár napnyi nyugalmi állapot. A gép fizikai elkészülte után elérkezik a pillanat, mikor a gép beállítása során megtanítjuk a robotkarnak, hogy hol találja a polcokat és mettől meddig terjed pontosan a birodalma, ahol mozoghat. Az üzembe helyezés a gép építésének második fázisa. Sok ügyfelünk érdeklődik a gép telepítésének ideje után. Ez a német partnerünk pontos gyakorlatának köszönhetően kerül minden egyes gép esetében kiszámításra és kalkulálásra. Szolnokon a Vmax pontosan 4 és fél nap alatt épült fel és a beüzemelésre 3 nap állt rendelkezésre.

A Széchenyi Gyógyszertárban HC Pointer szoftver működteti az irodai és officinai munkát. A gép első ízben került összehangolásra ezen szoftverszolgáltatóval. Az összehangolás és finom állítások, főbb funkciók működésre bírása egy egész napos megfeszített munkát igényelt mindkét oldal részéről, ám a végeredmény meghozta az elvárt eredményt.

Az alkalmazottak nagy érdeklődéssel várták a beüzemelt gép első mozdulatait. Mikor ez az esemény megtörténik, tapasztalatunk szerint szinte azonnal mindenki szeretné a gépet gyógyszerrel feltöltetni és használatba venni.

 

Remélhetően ismételten felkeltettük néhány haladó gondolkodású gyógyszerész kolléga figyelmét.

Telepítéssel kapcsolatos további képek megtalálhatóak facebook oldalunkon a következő linkre kattintva: Képek