Szent Bernát Gyógyszertár és az automatája!
rendszergazda Egyéb 0 komment

A Szent Bernát Gyógyszertár egy új dolgozót kapott a héten!

Az automata megszemélyesítése az első használatba vételtől kezdve valósággá válik. Egy fáradhatatlan pakolót és expediálót kapott a zirci Szent Bernát Gyógyszertár.

Elérkezett ismét egy már év eleje óta várt telepítés. Szokásunkhoz híven, minden kedves új partnerünkről készítünk egy cikket. Friss élményekkel gazdagodva szeretnénk képekkel illusztrálva bemutatni, mit is lehet 3 nap leforgása alatt építeni.

Már megérkezésünk első pillanatában kedves légkör és nagyon készséges személyzet fogadott minket. Külön élmény volt Dr. Kovács Zalán gyógyszerész úrral a munka. Minden segítséget megadott ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan tudjunk dolgozni.

Az automata számára kialakított hely már ránézésre is nagy terület volt. Mikor a tervrajzokat jobban szemügyre vettük, láttuk azonnal, hogy az ország jelenleg legnagyobb ilyen típusú gépét fogjuk felépíteni! Az alkatrészek a megszokott precizitással érkeztek a gyógyszertárhoz, melyeknek lepakolását pontban nyolc órakor meg is kezdhettük.

 

Első napunk

A gép teljes mérete az első nap munkáját követően azonnal láthatóvá vált. A szerkezet fő elemeinek helyére kerülését követően az első nap legfőbb eredménye a gép belsejében található világítás beüzemelése volt. Ez egy nagyon kellemes pillanat és egy munkán továbblendítő pont is, mivel a gép alapváza ekkora már elkészül és a világítás felkapcsolása annak életre keltésének első jele.

 

Második napunk

A munka látványos része lényegében elkészült. A futószalag behelyezése és a kiadó ablakok fixálása összekötötte a gépet az officinával. A következő meghatározó esemény az üvegpolcok elhelyezése volt. Ez azért fontos momentum minden telepítésnél, mert a gép végső vízszintbe állítását előzi meg. A rengeteg üveg tömegénél fogva mozdulatlanná teszi a szerkezetet. A zirci telepítésnél a Szent Bernát Gyógyszertárban közel 2 tonna üveget kellett a gépben elrendeznünk előre meghatározott polckép alapján. A gyógyszeres dobozok mérete alapján kalkulált ideális polcképről is rendelkezésünkre áll egy terv. Ennek a tervnek köszönhetően pontosan meghatározott helye van minden üvegpolcnak. Eközben a csapat villamossági bekötéssel foglalkozó része az elektromos bekötéseken dolgozott.

 

A harmadik nap: a gép pontos beállítása

Ez a nap a gép pontos vízszintezésével kezdődött és a “komissiózással” folytatódott. Ez azt jelenti, hogy megtanítjuk a gépnek, hogy a polcok hol találhatók és hol vannak azok a részek, ahová nem pakolhat. A konfigurálás a kijáratok pontos meghatározásával indul, melyet a polcok szkennelése követ. Ez a legfontosabb része a munkának, mivel itt a mm-es pontosság elengedhetetlen. Ha itt hiba történik, a gép nem fogja tudni pontosan végezni a munkáját. Ám köszönhetően Füredi Antal szerviztechnikusunk pontos munkájának ez a feladat is 100%-osan sikerült.

Az informatikai rendszer összekötése problémába ütközött és mivel a tőlünk független szerviz szolgáltató csak másnap érkezett meg, így az oktatás a negyedik napra csúszott. A gyógyszertár alkalmazottjai 2 csoportra bontva hallgatták meg az oktatást, mely elsőre biztosan állíthatjuk, hogy mindenki számára sok volt, ám a gyakorlás és a mindennapi használat során ez rutinmunkává fog válni mindenki számára.

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani a héten az egész gyógyszertárnak a jó munkakörülményekért, a nyugodt hangulatért és az azonnal érkező kávéért, ami sok esetben kérés nélkül érkezett mindenki számára. Köszönet Dr. Kovács Zalán gyógyszerész úrnak, aki rengeteget segített az építés során, illetve készített egy gyorsított videót az építés egészéről. Ezt a videót is szeretnénk megosztani olvasóinkkal:

Remélhetően ismételten felkeltettük néhány haladó gondolkodású gyógyszerész kolléga figyelmét.

Telepítéssel kapcsolatos további képek megtalálhatóak facebook oldalunkon a következő linkre kattintva: Képek

A zirci Szent Bernát Gyógyszertár elérhetősége és weblapja: Szent Bernát Gyógyszertár