Doppelherz aktív Augen Vital Kapszula

2 093 Ft

Luteinnel és Zeaxantinnal

Étrend-kiegészítő kapszula: 30 db

Laktózmentes

Gluténmentes

Klímasemleges

  • Válogatott tápanyagok, melyek kifejezetten a szemek egészségét támogatják
  • 800 µg A-vitaminnal és cinkkel látásunk élességének megőrzéséhez
  • Plusz 20 g lutein és 1000 µg zeaxantin

 

Leírás

Termékinformációk:

Az A-vitamin hozzájárul a látásunk élességének megőrzéséhez

A szem az emberi test egyik legcsodálatraméltóbb szerve, ami mindennapos igénybevételnek van kitéve. A szemeink elképesztően fontosak számunkra, mivel az összes minket ért érzékszervi benyomás 80%-át a szemeinken keresztül tapasztaljuk meg.

Nekik köszönhetően megközelítőleg 150 különféle színárnyalatot vagyunk képesek érzékelni és különbséget tudunk tenni a sötét és a világos között. A szemeink alkalmazkodnak a különféle távolságokhoz és fényviszonyokhoz, továbbá lehetővé teszik számunkra, hogy villámgyorsan érzékelhessük a külvilágot. Nagyon fontos, hogy vigyázzunk ezekre a szinte már hihetetlennek tűnő adottságokra.

Mi az, ami megterheli a szemeinket?

A számítógépes munka, a gyakori tévénézés, a légkondicionáló és az éjszakai autózás különösen megterhelőek a szemeink számára. Akár a száraz levegő vagy a kevés alvás is befolyásolhatja a szemeinkben lezajló anyagcserefolyamatokat. A szem egészsége, valamint látásfunkciója és éleslátása megőrzésének fenntartásában különböző tényezők játszanak szerepet. Ezek közé tartozik a megfelelő tápanyagbevitel is. Mivel a testünk nem tud önállóan vitaminokat és nyomelemeket előállítani, ezért rendszeresen és megfelelő mennyiségben kell ezeket a szervezetünkbe juttatni a táplálékunkon keresztül. Kiegyensúlyozatlan táplálkozás esetén, azonban a tápanyagbevitel gyakorta nem optimális mértékű.

A Doppelherz Augen Vital Éleslátás kapszulái A, C és E-vitamint, valamint cinket is tartalmaznak, ami a nyomelemek egyike. Továbbá még 20 mg luteint és 1000 µg zeaxantint is rejtenek a kapszulák.

 

A szemeink egészségét támogató tápanyagok – az A-vitamintól egészen a cinkig

Mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél hosszabb ideig megőrizzük látásunk élességét. A szemeink egészségéhez hozzájárulhat a rendszeres pihenőidők beiktatása képernyő előtti munkavégzés esetén, a friss levegő, valamint a „szemtudatos” táplálkozás, mivel a szemeink csak abból gazdálkodhatnak, amit mi magunkhoz veszünk.

A-vitamin:

Az A-vitamint nem véletlenül nevezik „szemvitamminak” is, mivel kulcsfontosságú szerepet tölt be a vizuális észlelési folyamatok során. Az A-vitamin közreműködik a látásunk élességének megőrzésében és ezenkívül még a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához is hozzájárul. Ilyen nyálkahártya például a szemünkben lévő kötőhártya is. Az „igazi”, azaz az előformázott A-vitamin csupán állati eredetű táplálékforrásokban fordul elő. Különösen jó forrásai lehetnek a belsőségek, mint például a máj. Viszont a tejtermékek és a halak, például a hering és a makréla is tartalmaznak A-vitamint.

Általánosságban a sárgarépát tartják annak az élelmiszernek, ami támogatja a szemeink egészségét, és a benne található karotinnak köszönhetően van szép sárga színe. Habár nem tartalmaz előformázott A-vitamint, ennek ellenére található benne néhány olyan karotinoid, amik az A-vitamin prekurzorjai. Közülük bizonyára a leginkább ismert a béta-karotin, amit a testünk  át tud alakítani tiszta A-vitaminná.

C-vitamin, E-vitamin és Cink

A vizuális észlelési folyamatok és az állandó fényhatás következtében a szem az oxidatív stressz, illetve szabadgyökök káros hatásának van kitéve. Annak érdekében, hogy ezek a szabadgyökök hatástalanítva lehessenek, a testünk felvértezte magát egy  „védelmi rendszerrel”. A C és az E-vitamin, valamint a cink támogatják ezt a védelmi rendszert és ezzel elősegítik, hogy a sejtek védve lehessenek az oxidatív stressztől.

A C-vitamin, ami aszkorbinsav néven is ismert, megtalálható például a citrusgyümölcsökben, a paprikában vagy a káposztafélékben. Az elkészítés és a hosszú raktározási idő következtében azonban ez a vitamin gyorsan bomlásnak indulhat. Az, aki a gyümölcsökön keresztül szeretné magához venni a C-vitamint, annak érdemes a gyümölcsöket hámozatlanul megennie, mivel különösen sok aszkorbinsav raktározódik el közvetlenül a gyümölcsök héja alatt.

A növényi eredetű élelmiszerek különösen sok E-vitamint tartalmaznak. Az étolajok, például a napraforgóolaj vagy a búzacsíraolaj, de még a gabonacsíra és a dió is jó E-vitamin forrásnak számítanak.

A cink, a nyomelemek egyike, fontos szerepet játszik az immunrendszerünk működésében, hozzájárul a látásunk élességének a megőrzéséhez és támogatja az A-vitamin szabályos anyagcserefolyamatát.

A kagylófélék és a csigafélék, mint például az osztriga, vagy akár a garnélarák is tartalmaz cinket. Emellett a belsőségekben és még a növényi alapú élelmiszerekben, mint például a búzakorpában vagy a tökmagban is található cink. Mindazonáltal a növényi eredetű élelmiszerekből felvett cink az emberi test számára nem használható fel olyan jól, mint az, ami az állati eredetűekből származik.

A lutein és a zeaxantin

A lutein és a zeaxantin növényi eredetű élelmiszerekben (például a zöld színű zöldségekben) fellelhető. Növényi karotinoidoknak számítanak és a másodlagos növényi anyagok csoportjába tartoznak. Különösen nagy mennyiségű lutein és zeaxantin található a szem egyik részében, amit „sárgafoltnak” nevezünk. Ez a folt a szem hátsó részének közepén helyezkedik el.

 

Fogyasztási javaslat és összetevők:

Fogyasztási javaslat:

Étkezés alkalmával napi 1 kapszulát bőséges folyadékmennyiség kíséretében rágás nélkül lenyelni.

Megjegyzés:

További A-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő vagy gyógyszer használata orvosi jóváhagyás nélkül nem ajánlott.

Száraz, 25 ºC-nál nem melegebb helyen tárolandó.

Terhes nők, szoptató anyák, gyerekek és fiatalkorúak számára nem alkalmas.

Összetevők:

Zselatin (szarvasmarha), szójaolaj, kókuszolaj, L-aszkorbinsav, olívaolaj, körömvirágból készült lutein és zeaxantintartalmú sűrítmény, nedvességmegtartó glicerin, nedvességmegtartó szorbit, cink-glükonát, étkezési zsírsavak mono-és digliceridjei emulgeátorként, DL-alfa-tokoferol, lecitin emulgeátorként (szója), retinil-palmitát, földimogyoró olaj, vas-oxid és vas-hidroxid színezőanyag

 

Összetétel:

Összetevők Kapszulánként % NRV*
A-vitamin 800 µg RE 100 %
C-vitamin 80 mg 100 %
E-vitamin 12 mg α-TE 150 %
Lutein 20 mg **
Zeaxantin 1 mg **
Cink 2,5 mg 25 %

*Tápanyag referenciaértékek az Európai Uniós 1169/2011-es rendeletnek megfelelően

**Rendelkezésre nem álló tápanyag referenciaértékek

 

OGYÉI:31602-2/2018

 

A DOPPELHERZ termékekről bővebben minden további tudnivalót megtalálhat a termékspecifikus bemutató oldalon: DOPPELHERZ.HU