Doppelherz aktív DiaCare vitamin és ásványi-anyagok

1 961 Ft

Cikkszám: 46660 Kategória:

Leírás

Doppelherz aktív DiaCare vitamin és ásványi anyag tartalmú étrendkiegészítő tabletta 30db

  • Testre szabott multivitamin és ásványi-anyag komplex cukorbetegeknek
  • Segít a cukorbetegek speciális vitamin igényének kiegészítésében szükségleteinek fedezésében

 

A kiegyensúlyozott táplálkozás a cukorbetegek számára kiemelten fontos.
Néhány tápanyag, pl. a vízoldható vitaminok, nagyobb mennyiségben kiválasztódhatnak vagy felhasználódhatnak cukorbetegség esetén. Ebből kifolyólag külön figyelmet kell fordítani a rendszeres és megfelelő mennyiségben történő vitamin és ásványi anyag ellátottságra.
A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek számos feladatot látnak el a szervezetben.

Anyagcsere

A vízoldható B vitaminok és a magnézium, mint ásványi anyag, segítik a normál anyagcsere működését. A szervezet a vízoldható B vitaminokat arra használja, hogy a szénhidrátokat, a zsírokat és a fehérjéket energiává alakítsa át.

A B6 vitamin a megfelelő glikogén anyagcserében játszik szerepet. A glikogén a glükóz izmokban és májban raktározott formája. A cukorbetegek ügyeljenek a megfelelő B6 vitamin ellátásra az étkezések folyamán!

A B vitaminok és a magnézium mellett a nyomelemek is szerepet játszanak a megfelelő anyagcserében. A cink a megfelelő zsírsav és szénhidrát anyagcserében, a króm a makrotápanyagok (szénhidrátok, zsírok, fehérjék) normál anyagcseréjében játszik szerepet.

Vércukorszint
Fontos a cukorbetegek számára a megfelelő mennyiségű krómmal történő ellátás, ugyanis a króm hozzájárul a vércukorszint megfelelő szintentartásához.

Szív, izmok és idegrendszer
A B1 vitamin hozzájárul a megfelelő szívműködéshez. A  magnéziumra, mint ásványi anyagra szükség van a megfelelő izomműködéshez, beleértve a szívizmot is. Az idegrendszer megfelelő működéséhez a magnézium mellett a B vitaminok, mint a B1, B2, B6, B12 és niacin is hozzájárulnak. Az idegrendszernek C vitaminra is szüksége van ahhoz, hogy jól funkcionáljon. A pantothénsav szerepe a megfelelő szellemi teljesítőképesség biztosítása.

Sejtvédelem
A cukorbetegek számára is fontos kérdés a sejtek védelme. A Doppelherz diabetikus  étrendkiegészítő C és E vitaminokat, valamint nyomelemeket (szelén és cink) tartalmaz, melyek hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Látóerő
A széles hatásspektrummal rendelkező cink a látóerő fenntartásában is szerepet játszik.

A homocystein szint és az érrendszert károsító hatása
A B6 és B12 vitaminok a folsavval együtt hozzájárulnak a megfelelő homocystein anyagcseréhez. A homocystein normál szintje nagyban részt vesz az erek intakt szerkezetének fenntartásában.

A C vitamin hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez, így az erek falát erősíti.

Napi adag (=1 Tabletta)

tartalmazott anyag mennyiség
Biotin 150 µg
B1 vitamin 2 mg
B2 vitamin 1,6 mg
B6 vitamin 3 mg
B12 vitamin 9 µg
C vitamin 200 mg
E vitamin 42 mg
Folsav 450 µg
Niacin 18 mg
Pantoténsav 6 mg
Magnézium 200 mg
Króm 60 µg
Szelén 30 µg
Cink 5 mg

Fogyasztási javaslat:Napi 1 tablettát rágás nélkül, folyadékkal lenyelni.

Figyelmeztetés:Cukorbetegek részére: 1 tabletta 1,2 kcal/5,1 kJ-nak, ill. 0,01 BE-nek felel meg.

A megadott napi ajánlott mennyiséget nem szabad túllépni! A táplálékkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott és változatos étkezést, valamint az egészséges életmódot.

Kisgyerekek elől elzárva tartandó!

Összetétel:

magnéziumoxid, C vitamin, töltelék anyag mint cellulóz és hydroxypropylmethylcelluloz, rizskeményítő, sziliciumdioxid mint elválasztó anyag ,
étkezési zsírsavak és Polysorbat 80 mono-, és digliceridje; E vitamin, cinkglucomat, növényi zsír (keményített), niacin, kötőanyag gumi arabicum, bevonóanyag schellak és talkum, kalcium-D-pantothenat, színezékek, mint titándioxid és vasoxid és vashydroxidok, B6 vitamin, olívaolaj, B1 vitamin, B2 vitamin, folsav, króm(III)-chlorid, biotin, natriumszelenat, B12 vitamin

OGYÉI:27696-1/2018

A DOPPELHERZ aktív diabetiker étrend-kiegészítőről bővebben minden további tudnivalót megtalálhat az alábbi linken: DOPPELHERZ aktív diabetiker

A DOPPELHERZ termékekről bővebben minden további tudnivalót megtalálhat a termékspecifikus bemutató oldalon: DOPPELHERZ.HU